Despre noi Contact

Informatii utile

       Curatarea garniturilor - Pentru ca garniturile sa ramana maleabile si sa asigure o etanseitate eficienta acestea trebuie curatate periodic, o data la sase luni, folosind o solutie adecvata si se vor sterge cu o laveta moale si foarte absorbanta. Intretinerea geamului - Sticla ferestrei se poate curata folosind o laveta moale si solutie destinata acestui scop. NU se vor folosi instrumente ascutite pentru curatare deoarece exista riscul zgarierii.

              Curatarea profilelor

       Dupa incheierea operatiunilor de montaj si a eventualelor reparatii ale zidariei, inlaturarea foliei de protectie ce acopera profilele este obligatorie. Suprafata profilelor trebuie stearsa cu o laveta moale din bumbac, celuloza sau lana pe care s-a aplicat o solutie de curatat. Miscarile trebuie sa fie usoare si in lungul profilului. Solutia de curatat trebuie lasata sa actioneze cateva minute dupa care se va sterge profilul cu o laveta umeda. In cazul unui grad mai mare de murdarie, curatarea se va face fie prin repetarea operatiei descrise anterior fie prin aplicarea direct pe profil a substantei de curatare si lasarea acesteia sa actioneze un timp mai mare. Trebuie avut in vedere ca miscarile circulare de stergere nu sunt recomandate. Tamplaria din PVC nu trebuie stearsa "pe uscat" deoarece, profilele fiind din plastic, se vor electriza si vor favoriza depunerea prafului. NU se vor utiliza pentru curatare substante pe baza de petrol (benzina, gaz, acetona, dizolvant, etc.), substante acide, praf de curatat si NU se vor folosi instrumente taioase sau care pot zgaria profilul (bureti de sarma, etc) deoareca se va strica iremediabil aspectul exterior al tamplariei. O atentie deosebita trebuie sa fie acordata orificiilor pentru drenarea apei aflate in tocul si cerceveaua ferestrei. Acestea vor fi verificate si curatate cel putin o data pe an. Impuritatile pot fi indepartate prin aspirare iar curatarea poate fi facuta folosind un betisor din lemn sau material plastic.

       Intretinerea feroneriei - Cel putin o data pe an trebuie curatate de praf sau de alte depuneri partile mobile din otel ale feroneriei si punctele de inchidere dupa care se va face o lubrifiere folosind substante speciale sau ulei similar cu cel folosit la masina de cusut. In acest mod feroneria va functiona usor si fara probleme. Este necesar un control periodic si, atunci cand se impune, trebuie realizate reglaje de catre personal calificat. In timpul exploatarii nu trebuie fortat manerul de deschidere/inchidere mai ales in cazul ferestrelor cu deschidere dubla (oscilo-batante). In cazul renovarii cladirilor elementele de feronerie si garniturile trebuie protejate de actiunea agresiva a componentelor mortarului: var, ciment, agregate minerale, etc. Daca pe feronerie s-au depus particule de mortar atunci aceasta trebuie inlocuita deoarece nu se mai garanteaza buna functionare a acesteia. In vederea protejarii se poate folosi o folie rezistenta din material plastic care sa acopere in totalitate elementele de tamplarie


Despre noi Parteneri ServiciiUtile Portofoliu tamplarieContact
Copyright (c) 2023 S.C. IZA SRL - All rights reserved.